Fredagen den 26 oktober samlades ett 40-tal personer på Westers i Kimito för att diskutera mat och kultur och åboländsk matkultur. Under dagen presenterades och diskuterades många olika perspektiv på ämnet och många idéer för VårKultur 2019 lades fram.
Nu kommer arbetet med planeringen av nästa års VårKultur att starta på allvar. Det är bara att kontakta Lena Långbacka på Sydkustens landskapsförbund (lena.langbacka(at)sydkusten.fi, 044-544 3348) om du är intresserad av att delta i satsningen.
Här kan du läsa några av inläggen vid seminariet.
Från jord till bord – varför närproducerat?
Helena Fabritius, SLC Åboland
Ruoan kulutus murroksessa – kuluttajat haluavat osallistua ruoan tuotantoon
Johanna Mattila, projekt KulTa
Maten visar vem du är – om sambandet mellan mat och bild
Fred Andersson, Visual studies, Åbo Akademi
Vad får vi för mat idag? Om kostpolicy och institutionsmat
Birgitta Parikka, kost- och städchef, Kimitoön
Restaurangdagen – gemenskap och engagemang
Timo Santala, restaurangdagens grundare, TedxTalks (video på engelska)
Mat och kultur och åboländsk matkultur – introduktion till temat
Lena Långbacka, Sydkustens landskapsförbund





